2024.04.19.
FelnőttHírek

Döntetlen a rangadón

Az NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában igazi rangadóra került sor, hiszen listavezető csapatunk a második helyezett Érdi VSE vendége volt.

Érdi VSE-FC Ajka 2-2 (2-1)

Érd, 300 néző.

Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár – Koós (Kalmár, 70.), Kónya, Melczer, Németh G. – Kollega, Mojzer (Kelemen, 82.), Pál. Vezetőedző: Limperger Zsolt

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács G., Csemer – Nagy E. (Balogh, 38.), Csizmadia, Horváth P. (Bonivárt, 87.), Kenderes – Illés (Oláh, 56.), Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A találkozó első nagyobb helyzete egyből gólt eredményezett: Kovács lábáról csúszott le a labda, ami így pont Kollega elé került, aki nem hibázott ziccerben. 1-0

Szerencsére hamar jött az egyenlítés: Horváth végezhetett el jó 25 méterről szabadrúgást, lövése a jobb kapufát érintve vágódott a kapuba. 1-1

Nem sokkal később Kovács fejelt kapu fölé, majd Nagy K. emelését tudta védeni Kertész.

A 30. percben Nagy K. ugratta ki Csizmadiát, aki kapásból kapu mellé lőtt.

A 32. percben ismételten megszerezte a vezetést a hazai csapat: mi végezhettünk el szögletet, egy szerencsés kontra végén több alkalommal is visszapattant a labda az érdi játékosok elé, a támadás végén Májer lőtt a kapuba 2-1.

Ha ez nem lett volna elég baj, 3 perccel később Mójzer lépett ki leshatárról – vagy még azon túlról is – Horváth az érdi támadót csak szabálytalanul tudta megállítani, így a játékvezető kiáltotta kapusunkat.

A folytatásban komolyabb helyzet nem alakult ki, próbáltuk rendezni a sorokat a kiállítás után. A félidő utolsó percben Köles ívelt nagyszerűen Illés elé, támadónk azonban nem tudta átvenni a játékszert, így odalett a nagy lehetőség.

Az 52. percben az ex-ajkai Melczer rúgta csúnyán fejbe Baloghot, a játékvezető azonban csak sárga lapot adott az érdi játékosnak.

Nem sokkal később Baloghnak kellett bravúrt bemutatnia, majd Nagy K. passzát Oláh lőtte Kertészbe.

A 66. percben minden kiegyenlítődött: Oláh buktatásért Csiszár kapta meg a második sárga lapját, a megítélt büntetőt Nagy K. értékesítette. 2-2

A hajrában felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a nagyobb bravúrokat egyértelműen Baloghnak kellett bemutatnia, aki több alkalommal is meccsben tartotta csapatunkat.

Újabb gól már nem esett, így 6 fordulóval a vége előtt csapatunk továbbra is 10 ponttal vezeti a bajnokságot az Érdi VSE előtt.

Schindler Szabolcs: Őrületes mérkőzés volt, hatalmas küzdelmet láthattunk a pályán. Gratulálok a csapatnak, hiszen megérkezett a híd lábához. Köszönjük, hogy ilyen sok szurkoló elkísért bennünket.