2024.04.19.
FelnőttHírek

Háromgólos győzelem a Nagykanizsa ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 5. fordulójában újabb rangadó várt a mieinkre, hiszen a harmadik helyezett FC Nagykanizsa volt csapatunk ellenfele az ajkai Városi Sportcentrumban.

FC Ajka-Nagykanizsa 5-2 (2-1)

Ajka, 400 néző.

V.: dr. Jakab.

FC Ajka: Horváth D. – Köles (Pavlitzky, 74.), Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kenderes, Horváth P. (Bonivárt, 64.), Nagy E. – Oláh, Nagy K. (Major, 64.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Nagykanizsai ULE: Horváth M. – Horváth D., Szabó, Major, Horváth B. – Csáki (Hetesi, 46.), Pál – Lőrincz, Vittman, Vlasics (Szőke, 78.) – Péntek (Kovács, 53.). Vezetőedző: Barna László.

Nagyszerűen kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen már a második percben megszerezte együttesünk a vezetést: Nagy Krisztián kapott remek labdát, középre adására Oláh érkezett középen, akinek nem volt nehéz dolga és közvetlen közelről a kapuba passzolt.

Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, hiszen az ötödik percben már egyenlíteni is tudott a Nagykanizsa: egy ártalmatlannak tűnő bedobást nem tudtak kifejelni védőink, ezt kihasználva pedig Vittman fejelt a kapunkba. 1-1

A találkozó 15. percében Csizmadia vállalkozott lövésre, de ígéretes próbálkozását szögletre mentették a vendég védők.

A 17. percben Nagy K. a mérkőzésen már másodszor centerezett remekül, Oláh azonban nagy helyzetben az oldalhálóba fejelt. Három perccel később ismételten Nagy K. beadását Oláh ezúttal kapu fölé bólintotta.

A 22. percben aztán Horváth Dánielnek kellett bravúrt bemutatnia Major fejesénél, majd néhány perccel később Vittman fejesét is védeni tudta hálóőrünk.

A 36. percben aztán újra megszereztük a  vezetést: Oláh remekül ugratta ki Nagy Eriket, aki a kimozduló Horváth M. mellett a hálóba passzolt. 2-1

A második félidő elején ugyanaz történt, mind az első félidő nagy részében csapatunk birtokolta többet a labdát, míg a Nagykanizsa felívelésekkel próbálkozott.

Az 57. percben aztán a semmiből sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak: egy pontrúgást követően Vittman fejéről jutott a labda a hálónkba. 2-2

A gólt követően Hetesi tekerését kellett bravúrral védenie Horváth Dánielnek.

A 62. percben Horváth Péter nagy erejű lövését csak kiütni tudta a vendégek hálóőre.

A 69. percben ismételten a vendégek kapusának akadt dolga, Csemer szabadrúgását kellett kitornásznia a bal alsó sarokból. A 78. percben Csemer távoli lövése ment kevéssel kapu fölé.

A 80. percben ismételten baloldali védőnk végezhetett el szabadrúgást, ám újabb próbálkozásánál már Horváth M. is tehetetlen volt. 3-2

A 84. percben Horváth M. saját védőjére ugrott, aminek következtében a labdát Major elé ejtette, aki az üres kapuba passzolt. 4-2

A 92. percben Oláh adta meg a vendégeknek a kegyelemdöfést: támadónk Pavlitzky passzát vágta a hálóba. 5-2

Schindler Szabolcs: Sajnos az időjárás nagyban befolyásolta a mérkőzést, hiszen a csúszós talaj a védekező csapatnak segít. Jól kezdtünk, de két pontrúgás után is hibáztunk, ezzel megnehezítettük a helyzetünket. A csapat ismét bebizonyította, hogy van benne erő, végig küzdöttünk a győzelemért, dicséret illeti a fiúkat.