2024.04.19.
FelnőttHírek

Döntetlen a Puskás Akadémia II. ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 3. fordulójában a Puskás Akadémia második számú csapatát fogadta együttesünk.
FC Ajka-Puskás II 0:0

Ajka, 350 néző. V.:Derdák

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kovács, Kenderes (Pavlitzky, 75.) – Illés (Molnár, 55.), Oláh, Nagy K. (Major, 65.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Puskás Akadémia II: Varga – Gáspár, Radó, Kovács T., Körmendi – Radics, Kocsis, Bokros, Sipos (Magyar, 46.) – Vörös (Papp, 74.), Szabó (Komáromi, 83.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Először Horváth Dánielnek akadt munkája egy szabadrúgás után, majd az első helyzet is a vendégek előtt adódott, Kocsis a jobb kapufa mellé lőtt. A másik oldalon Csizmadia fejelt a léc fölé.

A mieink nem tudtak kibontakozni ebben az időszakban, a 30. és a 34. percben Horváth D.-nek két alkalommal is bravúrra volt szüksége.

Ezután többet támadott csapatunk, Kovács fejelt a kapufa mellé, majd Illés adott munkát Vargának.

A 42. percben szögletet követően Pákai elől a gólvonalról tudtak menteni.

Az első félidő legvégén Oláh került abszolút gólhelyzetbe, de a támadó a léc fölé lőtt.

A második játékrész egy célt tévesztet Pákai-fejessel kezdődött, majd Szabó távoli lövését kellett a léc alól kitornásznia a hazaiak kapusának.

Az 57. percben egy bal oldali ajkai támadásnál Kovács Tamás a 16-oson belül kézzel ütötte el a labdát, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A 63. percben Kenderes egy csel után 17 méterről nagy erővel tüzelt, Varga azonban a léc alól kitornászta a labdát. A 75. percben jött a szokásos ajkai kapufa, Molnár szögletét követően Csizmadia fejese landolt a bal oldali lécen. Oláh ismételhetett, labdáját a gólvonalról mentette Varga.

A 81. percben Major 16 méterről célozta meg a jobb alsót, Varga ismét bravúrral hárított. Egy perccel később az ajkai játékos 14 méterről ollózva próbálkozott, labdája centikkel suhant el a léc fölött.

Schindler Szabolcs: Az első félidőben nem játszottunk jól, a második játékrészt végigtámadtuk, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Kiélezett szituációban jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt, a lehetőségeket ki kell használni!

forrás: veol.hu/sport