2024.04.19.
FelnőttHírek

Nagyarányú győzelem az idénynyitón

Az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulójában a THSE-Szabadkikötő együttesét fogadtuk. A mieinknél ezen a mérkőzésen debütált tétmérkőzésen az új vezetőedző, Schindler Szabolcs.

FC Ajka-Szabadkikötő 7:1 (2:0)

Ajka, 400 néző.

V.: Rózsavölgyi.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kovács, Kenderes (Nagy E., 75.) – Molnár (Illés, 61.), Oláh, Nagy K. (Horváth P., 61.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Katona, Révész, Kmetykó, Szabó – Gál, Pokó, Bánhidi (Kondor, 56.), Péter (Tóth H., 51.) – Wágner (Tóth Sz., 77.), Gere. Vezetőedző: Strebek Marcell.

Ahogyan az várható volt, csapatunk lépett fel támadólag, együttesünk a mérkőzés elején négy percenként került helyzetbe. Először Csizmadia lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, majd egy szöglet után még közelebb volt a hazai gól, ám a játékszer kipattant a kapufáról. A 12. percben Nagy K. lövését védte Czerula.

A 21. percben már semmi nem mentette meg a vendégeket, mintaszerű jobboldali akció végén Nagy Krisztián helyezett közelről a hálóba, 1:0.

A középkezdés után rögtön ziccerbe kerültünk, majd Csizmadia találatát érvénytelenítette a játékvezető les miatt.

A 33. percben Oláh fejese csattant a keresztlécen.

A 44. percben megduplázta előnyét együttesünk, Nagy Krisztián kapott remek labdát, becsapta a kapust és a védőket, majd a jobb alsóba gurított, 2:0.

Fordulás után folytatódott Oláh pechszériája, a támadó ezúttal lábbal találta el a kapufát. Ezután Nagy K. közel került a triplázáshoz, de ekkor még nem jött össze a mesterhármas.

Nem úgy néhány perccel később, méghozzá egy senki által nem várt szituációt követően.

Az 55. percben Czerula kapus érthetetlen mozdulattal fejbe rúgta Csizmadiát, a labda Nagy K. elé pattant, aki köszönte a lehetőséget, kilőtte a rövidet, mesterhármas, 3:0.

A 63. percben a két perccel korábban pályára lépő Horváth Péter növelte tovább előnyünket, 4:0.

Váratlanul szépítettek a vendégek, a védők között kilépő Tóth H. biztosan értékesítette helyzetét, 4:1.

A 76. percben Nagy E. ugratta ki szépen Oláht, aki ezúttal biztosra ment, tolt egyet a labdán, majd a kapuba továbbította azt, 5:1.

Nem sokkal később, egy szögletet követően a fővárosiak eltalálták a kapufát.

A folytatásban Illést buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Csemer értékesítette magabiztosan, 84. perc: 6:1.

A hajrában ismét büntetőhöz jutottunk, ezúttal Oláh volt az áldozat. Ahogyan a gólszerző is, 87. perc: 7:1.

A hosszabbításban Oláh, majd Horváth P. kapkodott el egy-egy ziccert.

Az FC Ajka úgy kezdett, ahogyan egy bajnokaspiránsnak kell.

Schindler Szabolcs: Nehezen tudtuk feltörni a Szabadkikötő stabil védekezését. Miután lejött a játékosokról a görcs, elkezdtünk futballozni és sorban rúgtuk a gólokat. Ez csak egy meccs volt a többi közül, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle, készülünk a folytatásra.

forrás: veol.hu/sport