2024.04.24.
FelnőttHírek

Vereség Budapesten

Az NB III. Nyugati csoportjának 29. fordulójában a BKV Előre otthonában lépett pályára együttesünk. Ahhoz, hogy csapatunk megőrizze esélyét a bajnoki címre, mindenképpen nyernie kellett a fővárosban.

BKV Előre-FC Ajka 3:1 (1:1)

Budapest, 100 néző. V.: Lovas.

BKV Előre: Horváth G. – Kálmán, Girán, Miklósvári, Csikortás – Csepregi, Ferkó, Csanálosi (Németh, 68.), Huller (Banai, 46.) – Balogh B. (Bata, 7.), Ihos. Edző: Batári Csaba.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Csizmadia, Kovács – Vallejos (Pavlitzky, 54.), Horváth P. (Major, 54.), Illés (Nagy E., 68.) – Oláh. Edző: Kis Károly.

Horváth, majd Csizmadia próbálkozott a mérkőzés elején távoli lövésekkel. Inkább a hazaiak térfelén folyt a játék, paprikás hangulatban fociztak a felek.

A 18. percben Horváth-Vallejos összjáték után utóbbi 18 méterről lőtt, játékosunk lövése a bal kapufán csattant. Ezután Horváth 14 méteres lövése adott munkát a hazai kapusnak.

A 23. percben Oláh szerzett labdát, betört a 16-oson belülre és higgadtan gurított a kapu jobb oldalába, 0:1.

A 33. percben Illés lövését Horváth csak kiütni tudta, Oláh ismételhetett, de ezt a próbálkozást is hárított a hazaiak kapuvédője.

Váratlanul egyenlített a BKV Előre. Baloldali támadás végén, a beadás átszállt Horváth Péter feje fölött, Bata kapásból, nyolc méterről lőtt a léc alá, 36. perc: 1:1.

Csapatunkat megzavarta a bekapott gól, a szünetig egyedül csak akkor veszélyeztettek, amikor a hazaiak védője egy mentés során centikkel helyezett a kapufa mellé.

A második félidőben az első lehetőség csapatunk előtt adódott, Illés életerős lövését Horváth nagy bravurral hárította.

Ezután Csizmadia 10 méteres fejesét mentették szögletre a hazaiak, a szöglet után Kovács centikkel fejelt a léc fölé nyolc méterről.

A 62. percben védőink rosszul helyezkedtek, Bata 16 méterről ballal a bal felsőbe lőtt, 2:1.

Öt perccel később jobboldali hazai beadás után Ihos fejesét Balogh a léc alól tornászta ki. A 76. percben Csemer 25 méteres szabadrúgását Horváth remek vetődéssel védte.

Csizmadia próbálkozott kétszer is, labdái azonban elkerülték a kaput. Csemer beadását mentették szögletre, majd Csizmadia lövését blokkolták a védők.

A 85. percben ismét egy gyors hazai kontra következett, Bata átadását Ihos 14 méterről lőtte a bal alsóba, 3:1.
A lefújás előtt percekben Csemer próbálkozott ollózva kapura lőni, labdája azonban kapu fölé szállt.

Hiába szerzett vezetést csapatunk, ezen a napon játékunkat rengeteg pontatlanság jellemezte. A fővárosi csapat hiba nélkül értékesítette az adódó lehetőségeket.
Az éllovas Kaposvár 2:0-ra nyert az Andráshida vendégeként, ezzel pedig bebiztosította bajnoki címét, együttesünk pedig biztosan a második helyen zár a bajnokságban.

Kis Károly: Egy null után eldönthettük volna a találkozót, ezt nem tettük meg. A váratlan hazai gól után próbáltunk visszatalálni az eredeti ritmusba, bár helyzeteink voltak, a hazaiak lekontráztak minket. Gratulálok győzelmükhöz.