2024.04.20.
FelnőttHírek

Győzelem Andráshidán

Az NB III. Nyugati csoportjának 27. fordulójában Andráshidán vendégszerepelt együttesünk. A mieinknek ahhoz, hogy életben tartsák feljutási álmaikat mindenképpen nyerniük kellett Zala megyében.

Andráshida-Ajka 1:3 (0:0)

Andráshida, 100 néző. V.: Jakab.

Andráshida: Czirjék – Simonfalvi, Major M., Kalamár, Nagy Z. (Balla, 71.) – Marsai, Fülöp (Pajor, 63.), Kovács L. (Tóth, 68.) – Szegleti, Bíró – Vittmann. Edző: Dobos Sándor.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Kovács, Csizmadia (Nagy E., 85.) – Vallejos, Illés (Major, 81.), Horváth (Pavlitzky, 30.) – Oláh. Edző: Kis Károly.

Egy gyors kontrából az első lehetőség csapatunk előtt adódott, ezután a hazai csapat birtokolta többet a labdát. Az Andráshida dolgozott ki helyzeteket, Balogh azonban mindig a helyén volt.

Az 51. percben Vallejos pontatlanul passzolt kecsegtető helyzetben, kontrázott a házigazda, a beadást Balogh még védeni tudta, a lecsorgó labdára Bíró eszmélt a leggyorsabban, 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 1:0.

Az 57. percben Pavlitzky becsapta védőjét a bal oldalon, beadására Csizmadia jó ütemben érkezett és a kapu közepébe lőtt, 1:1.

Az 59. percben ismét Pavlitzky veszélyeztetett, a védők röviden szabadítottak fel, Csizmadia 25 méterről bődületes erővel lőtt a bal felsőbe, 1:2.

A mieink ezután eldönthették volna a meccs sorsát, Illés, Graszl, majd Oláh növelhette volna az előnyt.

A hosszabbításban a hazaiak az alapvonal közelében jutottak szabadrúgáshoz, a kapus Czirjék is felfutott az esetnél. A védők kivágták a labdát, amellyel Oláh lehagyta a visszarohanó Czirjéket és a 16-oson belülről az üres kapuba gurított, 92. perc: 1:3.

Ellentétes félidőket láthattak a nézők. A második játékrészben már úgy játszott együttesünk, amelyet a tavaszi idény elején megszokhattak szurkolóik és teljesen megérdemelten nyert. Győzelmünkkel 3 pontra megközelítettük az éllovas Kaposvári Rákóczit, miután a  listavezető meglepetésre 3-2 arányú vereséget szenvedett Veszprémben.

Kis Károly: Az idény egyik legküzdelmesebb meccsét játszottuk egy jól kezdő hazai csapat ellen. A második félidőben ritmust tudtunk váltani, több helyzetünk is volt, látványos góllal fordítottunk.

forrás: veol.hu/sport