2024.04.23.
FelnőttHírek

Győzelem a Gyirmót FC Győr II. ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 21. fordulójában a Gyirmót FC Győr második számú csapata volt a mieink ellenfele. Csapatunknak nem lehetett más célja, minthogy a harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerje és ezzel tovább tapadjon az éllovas Kaposvári Rákóczira.

FC Ajka-Gyirmót FC II 3:0 (3:0)

Ajka, 150 néző. V.: Kubicsek.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Csizmadia, Kovács – Pavlitzky, Horváth, Vallejos (Major, 82.) – Oláh (Tóth, 89.). Edző: Kis Károly.

Gyirmót FC Győr II: Rengel – Nagy, Tibe, Széles (Bedi, 72.), Horváth – Tóth, Orbán – Stieber (Nyakas, 46.), Czár, Farkas (Dávid, 46.) – Vörösbaranyi. Edző: Nagy László.

Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés, teljesen felázott, pocsolyákkal tarkított pálya várta a csapatokat, egy ideig még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megtartják-e a bajnokit.

A játéktér állapota alaposan feladta a leckét a játékosoknak, s a vendégek azonnal bele is hibáztak: Pavlitzkyt kaszálták el teljesen egyértelműen egy rossz ütemű becsúszással a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Graszl lőtte, Rengel kapus a 11-est és Csizmadia ismétlését is könnyedén hárította.

A 8. percben aztán előnybe került csapatunk: Pákai beadását Oláh László csúsztatta meg,  Kovács Gergőt egy vendégvédő kilökte a labda alól, a játékszer a vizes talajon megcsúszva Rengel lábai között a kapuba jutott. 1:0.

A 15. percben Köles nagy bedobását követően Pákai csúsztatását a hosszú oldalon Graszl lőtte a kapuba, 2:0.

A 20. percben Oláh 16 méteres lövése vágódott blokkról fölé, majd Graszl veszélyeztetett a szöglet után. Három perccel később Pákai fejese ment alig fölé, aztán Pavlitzky lövésébe ért bele egy védő.  Csapatunk a félidő felére már 5 góllal is vezethetett volna.

A 29. percben Oláh lépett ki egyedül a védők közül, ám hosszan tolta meg a labdát, amely a kapusé lett.

Több mint fél órát kellett várni az első vendég helyzetre. A korábban Ajkán is futballozó Stieber indított szép csellel kontrát, Farkast ugratta ki, de utóbbi gyengén lőtt. A másik oldalon Oláh életerős próbálkozása alig kerülte el a kaput.

A 38. percben Oláh vezethette a kapusra a labdát, önzetlen volt, passzát Horváth váltotta gólra, 3:0.

A hajrában kissé kijjebb jött a Gyirmót II, amely 17 méterről lőhetett egy szabadrúgást, de Stieber a sorfalba bombázta a lehetőséget.

A második félidő első nagyobb helyzete Pákaié volt, a hazaiak kapitánya szöglet után üresen fejelhetett, a labda a kapusé lett. A másik oldalon kissé váratlanul Nyakas előtt adódott ígéretes lehetőség, ám a játékos nem talált kaput.

A 61. percben Horváth szabadrúgását kellett védenie Rengelnek. Négy perccel később Vallejos ugratta ki Oláht, a ziccert Rengel szögletre tolta.

A 71. percben Csemer 20 méteres szabadrúgása majdnem a bal felsőben kötött ki.

A folytatásban is ment előre együttesünk, a Gyirmót II jobb híján védekezett, a pálya pedig egyre rosszabb állapotba került az ismét eleredő esőben.

A 89. percben megint Pákai fejelt veszélyesen, ám a játékszer ezúttal elkerülte a kaput.

Csapatunk teljesen megérdemelt sikert aratott, a 3:0 nem tükrözi hűen a két csapat közti különbséget.

Kis Károly: Jól kezdtünk, jó ritmusban játszottunk. A kihagyott 11-es sem törte meg a lendületünket. Úgy gondolom, az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát. A második játékrészben is sok lehetőségünk volt, de a felázott talaj ekkor már komoly nehézséget jelentett.